Yvonne las Alecto van Xenia Kasper ***

xeniaAlecto de nieuwe adembenemende thriller van Xenia Kasper
Vergelding is slechts een kwestie van tijd

De spanning zindert door Alecto, de gloednieuwe zenuwenslopende thriller van Xenia Kasper. Intriges en verrassende gebeurtenissen volgen elkaar in turbo tempo op. Tegen het herkenbare decor van Amsterdam, Lisse, het Gooi en het Spaanse Dénia probeert Maja van Tijl een even bizarre als complexe criminele puzzel te ontrafelen. (Bron: http://www.xeniakasper.nl)

 

Over Xenia:

Xenia Kasper schreef de succesvolle thrillers Chimaera, Ongeremd en Nemesis. Haar boeken werden onder andere in het Russisch vertaald. Xenia is manager en persagent van Linda de Mol, Bridget Maasland, Yolanthe Sneijder-Cabau en Do. Ze is van oorsprong Duitse, maar woont en werkt al jarenlang in Nederland.

De achterflap:

Als misdaadverslaggever van een populair televisieprogramma is Maja van Tijl een bekende verschijning, die met haar durf en unieke uitstraling ook menig mannenhart sneller laat kloppen. Haar onorthodoxe werkwijze is echter niet van risico’s ontbloot en Maja komt dan ook geregeld in hachelijke situaties terecht. Wanneer haar zoon Bono wordt ontvoerd, ontdekt Maja een verband met de moordzaak op een bekende zanger. Deze vertolker van het levenslied blijkt tijdens met drank en drugs besprenkelde huisparty’s een bedenkelijke seksuele reputatie hoog te houden. En hoe hij die wilde feesten financiert, is een mysterie…

Als er nog meer slachtoffers in de entertainmentbusiness vallen, staat Maja voor een raadsel. Samen met haar tv-team en de politie komt ze een tragische gebeurtenis uit het verleden op het spoor. In een race tegen de klok is het echter alleen Maja die oog in oog komt te staan met de wraakzuchtige dader.

Mening:

Alecto is het derde boek van deze schrijfster met misdaadjournalist Maja van Tijl in de hoofdrol.

Zelf heb ik de andere delen ( Ongeremd  en Nemesis ) niet gelezen, wat volgens mijn omgeving niet uit maakt in het kennen van de hoofdpersonen.

Ik denk dat ze daar gelijk in hebben, wel wordt er af en toe terugverwezen naar de gebeurtenissen in de andere verhalen over Maja. Dit is niet storend, maar maakt me wel nieuwsgierig naar de andere boeken. In dit boek wordt een bekende zanger vermoord, als Maja en rechercheur Bert bezig zijn met het onderzoek wordt Bono, de zoon van Maja en Jan (haar ex-man), ontvoerd.

Maja besluit niet af te wachten en grijpt zelf in wat al vrij vroeg in het verhaal een heftige ontknoping oplevert. Bij nader onderzoek blijkt dat de ontvoering van Bono en de moord op de zanger meer met elkaar te maken te hebben dan op het eerste gezicht leek. Als er daarna meer slachtoffers vallen, en het onderzoek vordert komen er meer duistere zaken aan het licht.

Het boek beschrijft veel personages, en er gebeurt heel veel. Dit vond ik soms wel wat verwarrend, heb wel een paar keer terug moeten lezen om te zoeken wie de persoon ook weer was en wat zijn/haar aandeel was in het verhaal. Voor mij was het middenstuk van het boek niet altijd even uitdagend om te lezen. Na de ontvoering van Bono en de ontknoping daarvan viel de spanning een beetje weg voor mij, het politieonderzoek en de manier waarop Maja en haar team hierin een  belangrijke rol vervullen was intrigerend maar niet bijzonder spannend.

Het eind van het verhaal maakte dat wel weer een beetje goed, zodat ik het boek toch graag uitgelezen heb, want eerlijk gezegd had ik het boek bijna weggelegd omdat ik er niet doorheen kwam.

Het boek heeft de titel literaire thriller, maar dat vind ik niet passend. Voor mij is dit meer een spannende detective.

Het boek krijgt van mij drie sterren.

Yvonne Vogels.

 

 

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s