Coenraad las: Gangster Anders en zijn vrienden van Jonas Jonasson****

Gangster Anders

 

4****

De drie hoofdpersonen Gangster Anders, Pastor Johanna en receptionist Per Persson  kennen elkaar niet. Ze treffen elkaar bij de receptie waar Per Persson  als receptionist werkt.

Gangster Anders verblijft in dit hotel en is net voor de zoveelste keer uit de gevangenis gekomen. Hij moordt niet meer maar mishandelt mensen op bestelling. Hij zou alleen beter de drank kunnen laten staan dan zou het allemaal verlopen.

Pastor Joanna is uit haar parochie gezet door haar parochianen. Het trio sluit een overeenkomst met elkaar en gaan een plan opstellen om  de zaakjes beter op orde te krijgen en zo meer “bestellingen” te kunnen afhandelen. Maar het tij keert zich tegen hen, ze moeten een andere weg inslaan en beginnen zelf een parochie.

Geloof, geoorloofde “criminele” circuit, mensen aan de onderkant van de maatschappelijke ladder zijn voor mij de belangrijkste hoofdthema’s die gedurende het verhaal wat in drie delen is opgesplitst telkens weer naar voren worden gebracht. Deze thema’s worden op een bizarre manier in het het verhaal verwerkt.

Gedurende het verhaal ontwikkelen de hoofdpersonen zich en krijg je steeds een beetje meer achtergrondinformatie over ze en zo krijg je een gevoel dat je hun gedachtengang kan begrijpen.

De drie delen hadden op zich  niet veel langer moeten duren want dan zou het tegen gaan staan en de lust om door te lezen zou me dan hebben vergaan. Ik bleef nu toch nog wel getriggerd om door te lezen om te kijken wat voor bizarriteiten de auteur nog meer in petto voor de lezer heeft. Jonas Jonasson heeft me met dit boek niet kunnen raken zoals hij dit wel in de 100 jarige man deed. Ik vond het meer een boek als zijnde leuk om gelezen te hebben. Jonas Jonasson heeft een geheel eigen humoristische stijl van schrijven die wat mij betreft “over de top” genoemd mag worden. Omdat het “zo over de top”is is het leuk om te lezen.

Coenraad de Kat.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s