Karin las Levend Aas van Katrien Van Effelterre ****

Levend aas

Over de auteur:

Katrien Van Effelterre (1979) promoveerde na haar studie Germaanse taal- en letterkunde in 2006 met een onderzoek naar terugkerende doden in de volkse vertelcultuur. Omdat de afstotelijkheid van gevaar onweerstaanbaar bleek, verruilde ze later academische publicaties voor fictie. Na Vossenspoor, is Levend Aas de tweede thriller van Katrien.

( Bron: www.katrienvaneffelterre.com )

Cover:

Een kwetsbare vrouw in prachtige kleurstellingen, wat een schitterende cover!

Achterflap:

Undercoveragente Patricia Rodiers probeert tijdens een blind date een seriemoordenaar te ontmaskeren. Maar haar beeld van de dader strookt niet met de blauwogige piloot die aan haar tafeltje verschijnt. Dat haar gezichtsverlies tegenover haar korps het minste van haar zorgen is, realiseert ze zich dan nog nauwelijks, totdat ze een niet mis te verstane e-mail krijgt: als je had gedacht dat ik een aantrekkelijke vrouw zoals jij zomaar zou laten gaan, dan heb je het goed mis…

 Mening:

Levend Aas is mijn eerste kennismaking met Van Effelterre en wat een leesplezier heb ik beleefd aan dit boek! Het verhaal begint met hoofdpersonage Patricia Rodiers, undercoveragente en zich middenin een blind date bevindend. Dit alles om een seriemoordenaar te pakken te krijgen, wie via datingsite Lovequest meerdere vrouwen laat verdwijnen. Patricia wordt ontmaskerd en here we go!

De schrijfstijl is bijzonder fijn, het leest als een speer en je wordt gelijk het verhaal ingetrokken. Met af en toe een Vlaams woord, prima te begrijpen voor elke Nederlander, en het geeft voor mij een charmante schwung aan het geheel.

Patricia is een pracht van een personage, getekend door het leven door het verlies van haar man tijdens een undercover actie. Maar ook de overige personages zoals de verdachten, de slachtoffers en interessante side-kicks weten je aandacht continue te pakken. Het verhaal wordt dan ook vanuit meerdere personages verteld en het houdt je aan de bladzijden gekluisterd.

Is de spanning tenenkrommend? Nee maar wel van het begin tot het einde onderhuids aanwezig. Ik zat me regelmatig af te vragen waar dit naar toe zou gaan, daarbij het gevoel hebbende dat ik op het verkeerde been werd gezet. De onderwerpen zijn actueel, het plot zit meer dan prima in elkaar. Het einde is af, geeft voldoening maar schept de mogelijkheid dat we nog meer met Patricia Rodiers gaan meemaken. Ik hoop daarop!

Conclusie:

Spanning: 3.5

Schrijfstijl: 4.5

Plot: 4

Psychologie: 4.5

Originaliteit: 4

Leesplezier: 5

Vier dikke sterren voor Levend Aas.

Karin Meinen.

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s