Coenraad las Twintig regels liefde van Rowan Coleman *****

twintig-regels-liefde

5*****
Gastrecensie: Twintig regels liefde – Rowan Coleman.
Als je nog maar één kans hebt om iemand een brief te schrijven. Aan wie zou je dat dan doen…. aan je geliefde of juist niet en wat zou je dan schrijven?
Stella is verpleegkundige in een hospice waar ze alleen nachtdiensten draait. Tijdens deze nachtdiensten schrijft ze brieven voor haar patiënten. Het zijn brieven over hun gedachten, gevoelens en hun laatste wens. Soms worden er ook tips in gegeven zoals hoe de wasmachine werkt en advies over het ouderschap.
Er zit één voorwaarde aan en dat is dat Stella de brieven verstuurt pas als ze overleden zijn en absoluut niet eerder.
Dit is  wat Stella ook doet totdat ze op een dag nadat ze een brief had geschreven begint te twijfelen ….. en ja ze verbreekt die belofte.
De cover en het verhaal staan in contrast tegenover het verhaal. De cover is zoet en lief maar daar staat een verhaal vol met emoties tegenover. Nadat ik het boek uit had klopt de cover en het verhaal wel voor mijn gevoel.
Het verhaal raakt je zodra je begint met lezen en het kruipt steeds meer in je. Je wilt door blijven lezen maar soms moet je het even wegleggen omdat de emoties in het verhaal zo hoog zijn en met name de geschreven brieven. Als je deze brieven leest  “die stuk voor stuk persoonlijk zijn” voel je dat deze mensen met hun situatie vrede hebben. Tussen de regels door kreeg ik ook het gevoel  dat het goed is zo…
Naast de verhaallijn van het hospice is er ook ruimte voor het leven van Stella en dit vult elkaar prachtig aan.
Drie hoofdpersonen met zo ieder hun eigen leven worden op een hele mooie manier met elkaar in het verhaal verweven.
Rowan Coleman heeft een manier van schrijven die makkelijk leest en je diep van binnen raakt. Je wilt blijven lezen en dat doe je ook totdat je beseft dat je het uit hebt.
Ik had  nog nooit van deze auteur gehoord en er dus ook niets van gelezen. Het is een zeer prettige kennismaking geworden die zeker een vervolg krijgt om meer van haar te gaan lezen.
Twintig regels liefde is een roman die vol staat van emotie maar ook komt er soms de humor om de hoek kijken zodat het verhaal niet te zwaar is en je alles even kan relativeren.
Coenraad de Kat.
Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s