Coenraad de Kat over De hel van Octagon van Han Peeters

De hel van Octagon

Gastrecensie:
Titel: De hel van Octagon
Auteur: Han Peeters
Recensie: Coenraad
Genre: Thriller
ISBN: 9789462170834
204pagina’s | Uitgeverij ClusterEffect | 2015
Ruud en Lysanne zijn op verzoek van Lex (een lid van de Illuminati) voor een weekend naar zijn kasteel in België vertrokken. Als ze aankomen lijkt het wel of ze dromen van alle pracht en praal maar dan breekt de hel los …. Ze zijn getuigen van verschrikkelijke gebeurtenissen om daarna te worden aangesteld als de beheerders van het kasteel. De twee rechercheurs Daan en Teun houden Ruud en Lysanne in de gaten omdat ze worden verdacht als betrokkenen van moord. Gedurende het  onderzoek raken Ruud en Lysanne vermist en tijdens de zoektocht naar hun stuiten ze op de geheimen van de Illuminati en personen die betrokken zijn bij het satanisme.
De hel van Octagon is het vervolg op De verscheurde vrouw. Je kunt dit boek goed afzonderlijk van elkaar lezen maar het is een pre als je De verscheurde vrouw hebt gelezen zodat je de personen kent en  beter begrijpt. In De hel van Octagon wordt de nadruk meer op de Illuminati en het satanisme gelegd. Tijdens het lezen val je van de ene verbazing in de andere over hoe mensen zich kunnen gedragen en elkaars handen boven het hoofd weten te houden. Dit wordt op een bijzondere mooie wijze beschreven maar ook de gruweldaden die worden gepleegd worden niet uit de weg gegaan en tijdens het lezen vroeg ik mezelf af hoe is dit toch mogelijk dat mensen dit kunnen doen. Is het fictie of non-fictie wat je allemaal te lezen krijgt van deze groepering, is een gedachte dat bij me opkwam. De twee verhaallijnen worden goed afgewisseld en gecombineerd waardoor het een heel mooi geheel is. De hel van Octagon is een boek dat je van verbazing van wat er allemaal gebeurt in één adem uitleest.
Coenraad de Kat.
Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s