De onbeminde vrouw van Nele Neuhaus **1/2

Een onbeminde vrouw

Over de auteur:

Nele Neuhaus (1967) gaf haar eerste thrillers in eigen beheer uit.

Nu is ze een van de succesvolste Duitse thrillerauteurs van dit moment, met meer dan drieënhalf miljoen verkochte exemplaren van haar boeken.

( Bron: www.singeluitgeverijen.nl )

Cover:

Het witte gebouwtje onder een sterrenhemel. Dit tezamen met de titel triggert mij niet tot oppakken van dit boek. De achterflap doet dit dan weer wel.

Achterflap:

Door een lading hagel uit zijn eigen jachtgeweer komt de Frankfurtse hoofdofficier van justitie op een snelle, maar weinig fraaie manier om het leven.

De mooie jonge vrouw die levenloos onderaan een uitkijktoren in de Taunus ligt, heeft zo weinig verwondingen dat een val eigenlijk niet de doodsoorzaak kan zijn.

Hoofdinspecteur van de recherche Oliver von Bodenstein en zijn nieuwe collega Pia Kirchhoff zijn het met elkaar eens: bij de eerste dode was het zelfmoord, bij de tweede was het moord. Algauw wemelt het van motieven en verdachten.

Maar wat heeft de officier van justitie de dood in gedreven?

Mening:

De onbeminde vrouw is het eerste deel in een serie met Oliver von Bodenstein en Pia Kirchhoff in de hoofdrol. Er zijn al eerdere delen verschenen, in een naar wat lijkt enigszins onlogische volgorde, maar daar het mijn eerste kennismaking zou zijn met Neuhaus leek het me fijn met het eerste deel te gaan beginnen.

Het verhaal begint met een kennismaking met de hoofdpersonen Kirchhoff en von Bodenstein. Al snel daarna volgt de melding van de moord en de zelfmoord en je rolt stukje bij beetje het verhaal in met een flinke hoeveelheid aan personages. Personages die qua uitdieping wat mij betreft weinig dikker zijn dan tissues. Neuhaus hanteert een vertellende pen, de schrijfstijl is vlot en redelijk eenvoudig dus het leest lekker makkelijk weg. Opvallend is dat iedereen erg vaak met voor- en achternaam benoemd wordt.

Na een pakkend begin volgt het uitgebreide onderzoek welke zich voornamelijk afspeelt op het paardencentrum Gut Waldhof. Vele lijntjes komen dan ook terug richting deze manege. Nu ben ik zelf een enorme paardengek maar in dit middenstuk miste ik echt enige spanning in het verhaal. De verdenkingen en mogelijke verdachten met motieven vliegen je om de oren en ik moest soms echt mijn best doen wie ook weer wie was in dit gebeuren. Neuhaus pakt meerdere thema’s mee: fraude, mensenhandel, bedrog met paarden, ontrouw, ontvoering, om er eens wat op te noemen, maar ik miste bij enkele van deze thema’s een werkelijke toevoeging in dit alles.

Het plot in zijn geheel zit goed in elkaar en wordt ook meer dan prima afgerond. Dit tezamen met een fijne schrijfstijl kon er helaas niet voor zorgen dat ik echt leesplezier beleefd heb aan dit debuut.

Daarvoor was het een teveel aan personages en motieven, was er een gebrek aan spanning, miste ik diepgang in het geheel en kom ik helaas tot een onvoldoende.

Daar er lovende reacties zijn over de overige delen ga ik een later deel zeker nog eens oppakken, alleen al om de groei van Neuhaus dan zelf te kunnen ervaren.

Conclusie:

Spanning: 2.5

Plot: 3

Schrijfstijl: 3

Originaliteit: 3

Leesplezier: 2.5

Psychologie: 2

Twee en halve ster voor Een onbeminde vrouw.

Karin Meinen.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s