Coenraad de Kat over Illegaal 4****

075-1_lightbox
Titel: Illegaal
Auteur: Anna van der Veen
ISBN:9789402209600
Genre:  Young Adult / Fantasy
Uitvoering: paperback
672 pagina’s | Boekscouts.nl|2014
4****
Illegaal
De wereld in de verre toekomst daar zijn alle mensen geregistreerd door middel van een chip. Ze hebben door die chip recht op een baan,eten en onderdak.
Mensen die niet in het bezit zijn van een chip of die om een bepaalde reden ongeregistreerd raken daar is op deze wereld geen ruimte en worden daarom ook verbannen. Antartica is zo’n plaats waar de mensen naar toe gestuurd worden. Joshua leeft daar en is illegaal omdat hij niet gechipt is. Hij is geboren terwijl zijn moeder ongeregistreerd is geraakt.
Het veilige leven op Antartica raakt verstoord en daarom besluit Harry “de leider op Antartca” hem te verplaatsen naar een veiliger haven waar Tristan de leider is. Deze haven is ondergronds en leven daar veilig.
Als Joshua wat ouder is mag hij in een team mee op missies naar de wereld om voedsel te stelen en ongeregistreerden in veiligheid te brengen. Hij wordt samen met zijn beste vriend Kilian ingedeeld in het team van Dante.
Dit team van Illegalen  gaan de stille oorlog aan met de regering.
Toen ik het boek in handen kreeg had ik zo van dit is een dikke pil en meteen daarna van hoe kan dit verhaal me tot het einde geboeid houden zonder dat het saai en langdradig wordt waardoor mijn aandacht verslapt.
Maar meteen vanaf het begin zat ik in het verhaal en was ik verbaasd dat het me volledig in zijn macht had.
Het verhaal is onderverdeeld in verschillende gedeelte en ieder gedeelte heeft zo zijn inbreng aan het verhaal.
Continu werd ik aangenaam verrast door de wendingen die er in werden verwerkt zodat het verhaal bleef groeien en ik maar steeds dieper in het verhaal werd getrokken.
Er zijn best veel karakters en er kwamen er steeds meer bij en ondanks dat het er best veel werden had het totaal geen afbreuk op het verhaal. Ze voegen stuk voor stuk iets toe. Ze zijn goed uitgewerkt en worden levensecht neergezet.
Spanning is er volop aanwezig en wordt steeds meer opgevoerd . De rust momenten in het verhaal zijn goed gekozen waardoor je alles mooi op zijn plaats viel en weer naar een ander spanningsveld wordt toegewerkt.
Anna heeft met dit debuut bewezen dat ze verhalen kan vertellen en prachtig neer heeft weten zetten. Ik ben ook zeer benieuwd naar nog meer verhalen van haar en groei . Wat mij betreft mag dit verhaal verfilmd worden in een serie en kan je in de toekomst niet meer om haar verhalen heen.
Coenraad de Kat.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s