De Midlifeclub van Karin Belt

Midlifeclub

Over de auteur:

Karin Belt (1970) is historica en werkt als stewardess. Ze woont in Eindhoven met haar man en twee kinderen.

De midlifeclub is haar debuutroman. Karin Belt heeft veel vanuit haar eigen omgeving als inspiratie gebruikt voor deze roman.

Niet alleen de vinexwijk, maar ook het gevoel van ‘is dit het nu?’ waar veel vrouwen tussen de 35-55 jaar mee te maken krijgen.

( Bron: www.amboanthos.nl )

Cover:

Paarse letters op een witte achtergrond, een omgevallen glas rode wijn. Eenvoud siert. Prima en passende cover voor deze roman.

Achterflap:

Vier veertigers rekenen af met hun perfecte leven. In het boek De midlifeclub realiseert Femke zich dat ze alleen nog maar moeder en echtgenote is. Langzaam maar zeker is ze veranderd in een grijze muis die het liefst joggingbroeken draagt. Waar is die ondernemende, aantrekkelijke vrouw gebleven die ze ooit was? Wanneer is ze zichzelf zo kwijtgeraakt? In de hoop zichzelf terug te vinden besluit ze met haar nieuwe vriendinnen mee te gaan op hun jaarlijkse uitje naar Frankrijk, waar ze precies doen waar ze zin in hebben. Gaandeweg blijkt dat Femke de plaats inneemt van vriendin nummer vier, die spoorloos verdwenen is. Wie was deze vrouw? Waarom voelt ze zich zo met haar verbonden? Femke komt steeds dichter bij de waarheid, maar niet iedereen is daar blij mee.

Mening:

Ben je toe aan een vlotte spitsvondige roman met als kadootje spannende elementen? Dan is De midlifeclub je boek!

Het proloog begint spannend met een nog onbekende stervende vrouw en de prachtige zinnen maken indruk. Belt kan mooi schrijven, dat werd me direct duidelijk. Het verhaal vervolgt zich met het ik-personage Femke. Femke is de weg een beetje kwijt. Bedrogen door haar man proberen ze samen de boel te redden en het hele gezin verhuist. Het boek bestaat uit twee delen en in dit eerste deel maak je kennis met de perikelen van Femke en haar gezin, haar zus Mein met haar eigen restaurant en daar komt dan natuurlijk de Midlifeclub.

Alies, Loubna en Demi zijn personages waarvan je blijft denken: ‘wie zijn het nu eigenlijk precies?’Waar de één stoer is, is de ander meer van het spirituele en de yoga en allen delen ze de passie voor de motor waarmee ze jaarlijks naar de Vigne in Frankrijk toeren om daar hun eigen ‘verborgen vrouw’ weer op te zoeken. Lees: doen waar je zin in hebt en vooral ook los gaan.

Maar vooral ook: wie was Hazel en waar is ze? Wat is de connectie met Femke? Hazel blijft als een rode draad verweven in het gehele verhaal en langzaam maar zeker kom je steeds wat meer te weten over wie ze is en wat er gebeurd kan zijn. Belt hanteert een kundige pen, weet qua taalgebruik en humor me ook aan het lachen te maken en het geheel leest gewoon heerlijk weg. De situaties zijn heel herkenbaar maar ook juist absoluut niet, ik hou daar zo van.

In het tweede deel, wat zich afspeelt in Frankrijk, zijn de vrouwen dus op zichzelf aangewezen en geeft een ieder zijn eigen invulling aan het tot zichzelf komen, leert Femke ze beter kennen. Er wordt gewandeld, gekookt, gedronken, geklommen en gejaagd. Vriendschap, wantrouwen, bedrog en liefde. Zoeken naar jezelf, en blijven zoeken naar Hazel. Feest maken, wijn, goed eten, onderlinge dialogen en een meer dan prachtige omgeving zijn de ingrediënten die me aan het verhaal gekluisterd houden. De muziekfragmenten zijn voor mij jeugdsentiment, ik geniet en kan ze zo meebrullen.

Richting einde loopt de spanning op en de boog raakt steeds strakker gespannen. Her en der misschien wat ongeloofwaardig? Ik denk het wel maar het doet niks af aan het leesplezier. Op het puntje van mijn stoel volg ik de bizarre ontwikkelingen en sla uiteindelijk het boek met een voldane zucht dicht.

Pracht van een debuutroman, aansluitend bij mijn eigen leeftijd maar voor alle leeftijden meer dan geschikt. Het volgende boek wat komen gaat, staat gewoon nu al op mijn lijstje.

Conclusie:

Spanning: 3

Schrijfstijl: 4.5

Plot: 4

Originaliteit: 4

Psychologie: 4

Leesplezier: 5

Vier stralende sterren voor De midlifeclub.

Karin Meinen.

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

2 gedachten over “De Midlifeclub van Karin Belt”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s