Mea Culpa van Clare Mackintosh

Mea culpa

 

Over de auteur:

Clare Mackintosh werkte jarenlang binnen de politiewereld. In 2011 begon ze als freelancejournalist en inmiddels is ze fulltime schrijver.

Haar debuut Mea Culpa was direct na verschijnen een grote hit in Engeland en wordt omschreven als een sensatie.

Cover:

Een (nacht)vlinder voor een beregend raam. Mooie kleuren, ik zou hem op uiterlijk direct oppakken.

Achterflap:

Wanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door.

In een fractie van een seconde verandert Jenna’s wereld in een nachtmerrie. Om de vreselijke waarheid te ontlopen verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust in Wales, maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend.

Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij zowel zijn professionele als zijn persoonlijke leven op het spel. Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien…

Mening:

Wanneer je zo’n boek als debuut neer weet te zetten dan neem ik toch wel mijn bescheiden petje voor je af hoor. Het start allemaal met een direct pakkend proloog. De schrijfstijl is prachtig, de emotie komt gelijk bij je binnen en de toon is gezet.

Je maakt aan de ene kant kennis met het team van de recherche, met hoofdpersonages Ray en Kate. Daarnaast beland je in de ik-vorm in de belevingswereld van Jenna Gray. De personages zijn meer dan uitstekend uitgewerkt en vooral het persoonlijke verhaal van Jenna wist me het verhaal in te zuigen. Switchend van het heden naar het verleden kom je op subtiele wijze steeds wat meer te weten. Althans, dat denk je.

Waar in het eerste gedeelte van het verhaal de zaken wat voortkabbelden en de romanfactor voor mij soms wat te hoog lag, kwam daar dan met een knal de meer dan verrassende wending waar ik bijzonder blij van werd. Bam!

Nieuwe personages doen hun intrede, de ene sympathiek, een ander eng en walgelijk. Maar een ieder met een geweldige uitdieping. De spanning loopt nu op en Mackintosh weet geweld met een wel zeer beeldende pen neer te zetten. Met een klomp in mijn maag zat ik de bladzijdes op te vreten. Naast de uitdieping van de personages zie je ook met gemak de wereld voor je waar men zich in bevindt, alsof ik in een film zat.

Het plot zit in zijn geheel meer dan goed in elkaar. Ondanks de voorspelbaarheid met betrekking tot het einde, echt een genot om te lezen.

Conclusie:

Deze psychologische thriller bevat vele facetten op relationeel gebied. Waar het verhaal misschien eerst wat traag op gang kwam, volgde daar de spectaculaire plottwist en liep de spanning op. Dit boek bevat pakkende personages, complexe relaties, geweld, uiteindelijk spanning en het verhaal in zijn geheel zit gewoon echt goed in elkaar. Wat mij betreft een aanrader!

Spanning: 3.5

Schrijfstijl: 4.5

Plot: 4

Originaliteit: 4.5

Psychologie: 5

Leesplezier: 4.5

 

Vier en halve sterren voor Mea Culpa.

Karin Meinen.

 

 

 

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s