Corina las: Het Amazoneoffensief*****

Over de auteur:

De eerste keer dat Ad van de Lisdonk een van zijn verhalen durfde te publiceren was in 1989. Hij had een kort verhaal over een vliegtuigkaper met vliegangst voorgedragen tijdens een literaire marathon, en een paar lokale kranten vonden dat wel een positief stukje waard. Overmoedig geworden door de positieve feedback stuurde Ad hetzelfde verhaal naar de Nederlandse Playboy. De teleurstelling was enorm toen zijn tekst niet werd geplaatst. Tot op de dag van vandaag bewaart Ad de afwijzing van Guus Luijters om hem eraan te helpen herinneren dat hij niet te snel moet denken dat iets goed genoeg is om te publiceren.

Ad van de LisdonkAd publiceerde meer dan honderd juridische- en technische artikelen, en schreef een tweetal technische boeken. Ook verscheen er van zijn hand een Euro- en Millennium Doorstartgids toen de wereld nog dacht dat zij ten onder zou gaan aan de euro, het millennium, of allebei. Maar hoe leuk dat schrijven ook was, het bleef toch ook een beetje op werk lijken. En Ad wilde liever romans schrijven. Thrillers om precies te zijn…

Vanaf 2010 besloot hij elke week tijd te reserveren voor het schrijven van een thriller over een geheim genootschap van militante vrouwen. Op 9 oktober 2011 bood hij Het Amazoneverbond aan bij TenPages.com. Meer dan honderd thrillerliefhebbers vonden de tien gepubliceerde pagina’s van Het Amazoneverbond dermate spannend dat ze ook de rest van het verhaal wilden lezen. Ze kochten binnen drie weken (!) alle beschikbare aandelen, en garandeerden daarmee dat het boek er zou komen. Er moesten alleen nog wat spreekwoordelijke puntjes op de i worden gezet…

Op 17 mei 2013 verscheen Het Amazoneverbond bij Uitgeverij De Crime Compagnie. Twee jaar later vindt Het Amazoneoffensief zijn weg naar de fans. Op dit moment schrijft Ad het derde deel van de Amazone trilogie. Ook wordt er hard gewerkt aan een aantal andere verhalen. Als Ad niet aan het schrijven is, werkt hij voor Promptus Cursussoftware; een door hem opgericht automatiseringsbedrijf, dat software voor opleiders bouwt. Ad woont met zijn vrouw Sylvia in het midden van het land. Ze hebben drie kinderen en twee teckels.

(Bron: http://www.advandelisdonk.nl)

Boek-4-Klein

De Cover:

Een halve vrouw met een geweer in haar handen. Na deel 1 past de cover helemaal bij het verhaal wat je gaat verwachten.

De Achterflap:

De Amazones zijn terug. In een razendsnelle, gedurfde actie gijzelen ze de complete Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Met zoveel regeringsleiders in hun macht kan de wereld niet anders dan luisteren naar hun eisen. Het Amazoneverbond is razend en sterker dan ooit. De Amazones willen wraak voor een eerdere nederlaag en eisen onder meer dat de vrouw die verantwoordelijk was voor dat fiasco aan hen zal worden uitgeleverd. Terwijl de hele wereld op haar jaagt, moet Laura Sieberg een manier zien te vinden om de Amazones opnieuw te stoppen.

Mijn Mening:

Ik zat er al even op te wachten en in mei 2015 was hij er dan eindelijk!! Deel 2 van de Amazones!

Benieuwd hoe het verder ging/gaat met Laura en Davenport en dus gelijk vol enthousiasme begonnen. Je wordt vanaf het begin meegesleurd in het boek. De plotwendingen zijn weer niet van de lucht. Na het lezen van deel 1 vraag je je een paar dingen af en al in het begin van dit boek denk je  ‘Hè? Niet?? Dat doet hij niet?’ Maar Ad doet het wel en dan is het even omschakelen in mijn hoofd.

Niet erg hoor, de toon is gezet! Vanaf dat moment wil je maar één ding en dat is doorlezen. Je wordt meegenomen in de strijd voor gelijke rechten die op een ietwat gruwelijke wijze wordt opgeëist. Des ondanks wel een strijd waar ik achter sta, alleen de manier waarop zou ik persoonlijk niet kiezen.

Razendsnel en uitermate geloofwaardig worden de verschillende gebeurtenissen beschreven en je vraagt je regelmatig af….’Hoe dan??’.  Ik begon echt af en toe te twijfelen aan mezelf en aan de “goeierikken” ,want wie is er nog te vertrouwen? Hoe zit dat met het bewijs tegen Laura? En wie is de mol? Is dat?? Of is het toch??

De uitleg van de hoofdstuk-namen op het eind vond ik echt fijn. Maar ook in het boek zelf al werden bepaalde woorden c.q. uitdrukkingen uitgelegd waarbij ik dacht..’Briljant verwerkt in het verhaal en nooit geweten’. Op het eind krijg je ook uitleg over de VN en dergelijke, erg interessant en shocking tegelijkertijd. De vooruitblik op deel 3 is echt gaaf, maar laat mij wederom met veel vragen zitten. (Ad i hate you). Na het dicht slaan moest ik echt even bijkomen en het laten bezinken want potver…. Wat gaat er nu gebeuren??

Schrijfstijl: 5

Spanning: 5

Leesplezier: 5

Plot: 5

Originaliteit: 5

Nieuwsgierig naar de preview van deel drie? Klik hier:

http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.advandelisdonk.nl%2Fpreview-amazoneconflict%2F&h=WAQE4Jg8m

(Met toestemming van de auteur).

Corina Nieuwenhuis.

 

 

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

One thought on “Corina las: Het Amazoneoffensief*****”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s