“Uitgeteld” Marja West 4*

 

 

 

 

uitgeteld

Samenvatting:

In het spannende, Roald Dahl-achtige Uitgeteld van Marja West volgen we Esther, getrouwd met bankdirecteur Maarten en wonend in een villa in Aerdenhout. Haar huwelijk komt onder druk te staan als Maartens ex naast hen komt wonen. In haar pogingen om haar huwelijk te redden verliest Esther langzaam de controle over haar leven, haar daaropvolgende wanhoopsdaden hebben catastrofale gevolgen.

Marja West schreef met Uitgeteld haar thrillerdebuut. Ze is geboren in Bakkum, maar heeft als een ware kosmopoliet over de hele wereld gewoond. Tegenwoordig trekt ze met man en caravan door Nederland. (Bron: Amboanthos.nl)

De cover:

Blauw, strak, opvallend. Een vis op het droge, wat is het verband met het verhaal? Een vraag waardoor je de achterflap gaat lezen. En die maakt dat je gaat lezen.

Mijn Mening:

In een vlotte, fijne schrijfstijl neemt Marja je mee in het verhaal van Esther en Maarten en hun buurvrouw. Esther haar verhaal wordt verteld vanuit de praktijk van een psychiater waar ze haar problemen verteld.

De switches van praktijk naar het leven van Esther en haar man zijn goed te volgen en zorgen niet voor verwarring. Het is niet nagelbijtend spannend en de term Thriller is misschien niet helemaal terecht. Het is in mijn ogen meer een roman met spannende, verrassende en af en toe hilarische aspecten.

De toenemende paranoia en jaloezie van Esther voel je goed en ook haar “angst” om niet goed genoeg te zijn worden mooi verwoord. De reden waarom ze bij een psychiater loopt is komisch en maakt dat je je blijft afvragen waar het heen gaat. De ontknoping is hilarisch en had ik niet zien aankomen.

Al met al een heerlijk boek en op alle fronten 4 sterren

Corina Nieuwenhuis

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s