Een vlaag van waanzin

19898_Hartman_Vlaag%20van%20waanzin%20200

de cover:
Mooi, strak en simpel. In eerste instantie denk je “hoezo een dood vogeltje?” Maar bij het lezen valt het op zijn plek en past het goed bij het verhaal.
Het verhaal:
Je wordt mee genomen door het leven van Anthonie en Romee, die een samen een zeer gelukkig huwelijk schijnen te hebben.
Al gauw zie je de scheurtjes ontstaan in het zogenaamde idyllische leven van de familie Van Baerle.
Romee loopt met een geheim rond, welke meer en meer op haar gaat drukken zeker na een reünie van haar vroegere middelbare school. Twijfel slaat toe, wat er voor zorgt dat Anthonie (Ton) steeds argwanender wordt.
Langs de zijlijn loopt het verhaal van vader van Baerle die steeds dementer wordt en zijn moeizame relatie met zijn kinderen.
Mijn mening:
Dor de achterflap weet je al dat het om een familie drama gaat en wie de dader is. Maar hoe komt het zo dat dit alles gebeurt in een ogenschijnlijk volmaakt gezin?
Anthonie is niet een heel sympathiek figuur, maar wordt wel goed neer gezet. Romee komt nogal naïef over en een echte twijfel kont.
Ze heeft een groot geheim en schuift het openbare maken daarvan maar voor zich uit wat mooi wordt uitgewerkt, maar komt een beetje suf over en ik denk regelmatig “goddomme romee gett your act together”
Toch is het fijn lezen de vaart zit er redelijk in en er worden geen gekke zinsconstructies gebruikt. Soms misschien wat simplistisch vooral de laatste paar hoofdstukken.
De relatie tussen bijvoorbeeld Anthonie en zijn vader en rest familie wordt naar mijn mening onderbelicht en daardoor kan je Anthonie niet altijd helemaal begrijpen.
Romee haar geheim en de redenen waarom ze het geheim houdt zijn aan de ene kant begrijpelijk en aan de andere kant denk ik, waarom?
Net als de reden van haar geheim, ze was te jong en daardoor werd er een keuze gemaakt maar aan de andere kant mag ze wel op die zelfde leeftijd(in haar eentje)  naar de andere kant van de wereld. in mijn gedachten klopt dat niet en is het iet wat ver gezocht.
Maar ik heb wel genoten van het boek hoor. De psychologie en de wanhoop van Anthonie komen goed over ondanks dat hij onsympathiek blijft. Het proberen van Romee ondanks haar twijfels en onderdrukte gevoelens komen redelijk geloofwaardig over. Het einde was simplistisch en wat langdradig zonder had ook best gekund. Er zit weinig toegevoegde waarde bij voor het verhaal.
Schrijfstijl: 3
Originaliteit: 3.5
Spanning: 3
Plot: 2.5
Psychologie: 3.5
Leesplezier: 3

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Een vlaag van waanzin”

  1. mooie recensie , ik ben wel benieuwd naar dit boek. persoonlijk was ik niet zo’n fan van de Jessica Haider serie maar de boeken die Corine daarvoor schreef verslond ik.
    Dus in een vlaag van waanzin maakt zeker kans bi mij.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s