Corina las: Bling Bling****

naamloos

 

De cover:

Een grote vuurbal met een vliegtuigje. Eens wat anders dan anders. De titel groot in beeld trekt de aandacht. Het maakt je nieuwsgierig naar de achterflap.

De achterflap:

Op de luchthaven van Delhi wordt een diamantkoerier beroofd. De daders gaan aan de haal met een koffertje diamanten. Vier miljoen. Albertien, verantwoordelijk voor de beveiliging van het diamanttransport, wordt meteen de laan uitgestuurd. Toch start ze op eigen houtje een zoektocht. Vanuit een bergdorpje in de Zuidelijke Kaukasus bestuurt Paata Sirbaladze een misdaadorganisatie met wijde internationale vertakkingen. Het zijn uitgerekend zijn diamanten die gestolen werden in Delhi. Wat begint als een geweldloze diamantroof uit het zicht van de media, leidt tot een wervelwind van bloed en wraak, van de Antwerpse diamantwijk tot de verste uithoeken van de wereld. Jan van der Cruysse is specialist in crisiscommunicatie. Als woordvoerder van Brussels Airport beleefde hij de luchtvaart gedurende twintig jaar vanaf de eerste rij. ‘Een eindeloze bron van inspiratie voor het verzinnen van spannende verhalen en verknipte personages. De belevenissen van Albertien zijn gelukkig volstrekt fictief’, stelt hij gerust.

Mijn mening:

Een vlot geschreven verhaal met veel verschillende personages. Dit werkt af en toe een tikje verwarrend maar gelukkig wordt het uitgelegd en kun je ze uiteindelijk allemaal aan elkaar linken. Albertien staat als een huis en ook Beerke komt goed uit de verf. Je gaat de hele wereld over in de zoektocht naar de diamanten rovers. Gruwelijke mishandelingen van de maffia worden goed neergezet zonder dat het te grof wordt.

Tot op het einde heb je geen idee welke kant het plot uiteindelijk op gaat. En je wordt dan ook echt verrast. Er is zeker gelegenheid voor een vervolg verhaal met Albertien, want het is zeker geen afgerond verhaal. Een uitstekend debuut vanuit Vlaanderen, waarbij je regelmatig op het verkeerde been wordt gezet.

Conclusie:

Leesplezier: 4

Plot: 4.5

Originaliteit:  4.5

Schrijfstijl: 4

Spanning: 4

Vier sterren voor Bling Bling.

Corina Nieuwenhuis.

 

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s